Топ 5 на най-полезните плодове

Американски учени изследваха плодовете и зеленчуците с най-голяма хранителна плътност и определиха съдържащите най-значими количества витамини, минерали, фибри и протеини, съобщи Health day.

Първите пет места заемат цитруси и ягодите, които са на второ място.

Списъка оглавяват лимоните.

След ягодите са портокалите, лаймът и розовият и червен грейпфрут.

 

 

>> Свали излишните килограми, изгори излишните мазнини и стегни корема само с един продукт. GOLD SARMS CARDARINE. 

 

 

Колкото и голяма слава да имат боровинките, шести в класацията са къпините. Следва белият грейпфрут.

Резултатите не означават, че боровинките или малините са за пренебрегване.

Важно е плодовете да са с всички цветове на дъгата. Така се осигурява най-голямо разнообразие от хранителни вещества и фитохимикали, които не се изчерпват с витамините и минералите.

Съществен критерий при избора е зрелостта на плодовете – когато те са зелени, хранителните им съставки са по-малко.

Учените от университета “Уилям Патерсън” са изследвали плодовете и зеленчуците за витамин В, включително тиамин, рибофлавин, ниацин, фолат, В6 и В12, вит. А, С, D, E и К, както и за калий, калций, цинк – общо 17 съставки, които са много важни за здравето.

Автор: vivian

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 2 =