Трети ден протести във Войводиново

Жителите на пловдивското село Войводиново излизат на трети пореден протест срещу премахване на ромската махала.До напрежението се стигна, след като двама мъже от ромски произход пребиха военен след спор на пътя. Нападателите вече са задържани.

Снощи във Войодиново се събраха близо 200 души, за да изразят възмущението си от побоя над 33-годишния военнослужещ от двама роми. Протестиращите бяха на улицата, водеща към ромската махала, която бе преградена от сили на Жандармерията и полицията.

Хората от Войводиново развяваха знамена и скандираха “Няма да търпим”. Исканията им бяха за справедливи наказания на нападателите, премахване на незаконните постройки и изселване на незаконно пребиваващите, което да е валидно не само за този квартал, но и навсякъде в България.

В момента в ромската махала във Войводиново, по данни на администрацията, живеят над 250 души, но само 100 имат регистрация в селото.

Състоянието на военнослужещия от 68-ма бригада ефрейтор Валентин Димов е стабилно. Той е със сериозни наранявания по лицето. Днес му предстои операция.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − four =