Трима души остават в болница след инцидента с влака в Кресненското дефиле

Трима от осемте ранени при инцидента с дерайлиралия снощи влак в Кресненското дефиле остават в болница. В лечебното заведение в Благоевград са помощник-машинистът, който е  с комоцио, началник-влакът и един от пътниците, които имат  разкъсни рани. Няма опасност за живота и на тримата.

Два огромни скални къса, тежащи над 50 тона, се стовариха снощи към 19,00 часа на релсите след последния тунел в Кресненското дефиле в посока Симитли. Локомотивът, идващ от Петрич, се е ударил в падналата върху железния път скала и е дерайлирал. Заради тежкия инцидент бе сформиран щаб.

Осем души пострадаха снощи, след като влакът, който се е движил от Петрич за Благоевград, дерайлира в Кресненското дефиле. Сигналът за инцидента е подаден в 18.55 ч. в понеделник. Влакът се е ударил в паднала върху железния път скална маса, вследствие на което локомотивът се наклонил настрани в труднодостъпен район на Кресненското дефиле. В композицията е имало 42 пътници.

„До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски пред NOVA.

Източник: Darik

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 20 =