Цените на петрола се понижават след основната инвентаризация

Цените на петрола паднаха, след като съобщиха от администрацията по енергийна информация, че за седмицата до 28 септември е изградена 8-милиарда барела в инвентара на суровия петрол в САЩ. Въпреки очакванията на някои анализатори и наблюдатели в отрасъла, добивът е достатъчен съществено, за да повлияе на цените.

Един ден след като Американския петролен институт съобщи за  изграждането на инвентаризации с по-малко от един милион барела, данните за ОВОС вероятно ще доведат до понижаване на цените в следващите няколко дни, когато пазарът на петрол се влияе от санкциите срещу Техеран и несигурността, свързана с капацитета на други производители да увеличат производството достатъчно бързо, за да компенсират всяка загуба на предлагане, въпреки че нови гаранции от страна на Рияд, Саудитска Арабия ще увеличат продукцията си през октомври и ноември.

И все пак търсенето също започва да се влияе от анализаторите и търговците: при суров Брент с над 80 долара и по-близо до 85 долара за барел, някои от най-големите вносители в света, особено Индия, скоро ще започнат да ограничават приема си. С прогнозите за бенчмарка, който достигна 100 долара за барел преди края на декември, има вероятност вносителите да се подготвят за  законопроект, който ще засегне перспективите им за икономически растеж и бъдещото търсене на петрол.

Търсенето в Съединените щати също отслабва през последните три месеца на годината, както обикновено се случва през зимния сезон поради сезонни сервизи на рафинерии и по-малко транспортиране. В резултат на това, анализаторите предупреждават за изграждането на инвентаризация както на суров петрол, така и на горива.

ОВОС отчете спад от 500 000 барела в запасите от бензин за последната седмица на септември, в сравнение с 1,5-милиард барела  седмица по-рано. Производството на бензин е достигнало средно 10 млн. паунда миналата седмица, в сравнение с 9,8 млн. паунда през предходната седмица.

При дестилатното гориво ОВОС отчита 1,8 млн. барела в сравнение с 2,2 млн. барела една седмица по-рано. Производството на дестилати възлиза на 5 милиона барела през последната седмица на септември, без да се променя. Рафинерията преработи 16,6 милиона барела паунда суров петрол през отчетния период, което е със 77,000 барела на ден, спрямо 16,5 милиона паунда на предходната седмица.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × four =