Цветът на устните издава здравословното ви състояние

 

Когато определите цветът на устните ви, може да си дадете представа за това, което се случва вътре в тялото. Твърди се, че очите са прозорци към душата, но устните са врата към здравето.

Бледите или леко пепелявосиви устни може да свидетелстват за анемия, т.е липса на достатъчно кръвни клетки или хемоглобин. В такъв случай е препоръчително да се приемат храни, богати на желязо като броколи, червени меса или спанак.

Този цвят на устните може да бъде признак също за проблеми с храносмилателната система. Чести симптоми са студени крайници дори когато не е зима. Добре е да приемате повече манго, череши, тиква, ананас, миди и нектарини.

Наситените червени устни могат да бъдат придружени от лош дъх и чувство за глад. Това може да се сигнализира за проблеми с черния дроб и далака. Трябва да се пие повече чай от хризантема и да се консумират зеленчуци като горчив пъпеш и целина. Ако червените устни са зачервени или набъбнали, това може да е признак за алергия.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

 

Тъмночервените до тъмносините устни пък може да значат, че е необходима детоксикация на тялото. Този цвят е възможно да бъде сигнал за претоварена храносмилателна система, която е подложена на стрес заради токсини. Поддържането на диета с алкални храни може да помогне в такъв случай.

Лилавеещите устни са доста разпространени през зимата, но ако имате такива през цялата година, може да имате проблем със сърцето, белите дробове и дихателната система. В такъв случай е добре да направите консултация със специалист.

Тъмночервена или лилава линия около устните е знак за енергичен дисбаланс. Тялото се нуждае от повече почивка, релаксация, ограничаване на стреса и консумация на неутрални храни като например ориз, картофи, бадеми, моркови, риба и кайсии.

Все пак, ако забележите каквато и да е промяна в цвета на устните, е най-добре да посетите лекар, за да се вземат необходимите мерки.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + 11 =