Цяла Гърция е под блокада заради коронавируса

От днес в Гърция влизат в сила строги ограничения на движението на гражданите, за да се спре разпространението на коронавируса.

“Не можем да позволим ситуацията в Гърция да стане като тази в Италия”, изтъкна гръцкият премиер Мицотакис в телевизионно обръщение към нацията в неделя.

Хората в Гърция вече ще могат да се придвижват само до работното си място, до аптеката и до супермаркета. Нарушителите на забраните ще плащат глоба от 150 евро всеки път щом не изпълнят мерките.

Всеки, който излиза от дома си, трябва да има документ, потвърждаващ целта на пътуването.

Разрешават се също излизанията от вкъщи с цел спортуване – поединично или по двама, както и за разхождане на домашни любимци. Всички граждани трябва да носят личните си карти.

“Най-голямото оръжие срещу коронавируса е персоналната отговорност човек да си остане вкъщи”, изтъкна Мицотакис.

Гръцките здравни власти съобщиха вчера, че потвърдените случаи на коронавирус в страната са достигнали 624, с 94 повече от предишния ден, а смъртните случаи вече са 15.

За хората в Гърция, които са поставени под домашна карантина тъй като идват от рискови държави или са болни от коронавирус, глобите при нарушения са много по-големи – 5000 евро.


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 11 =