Учени твърдят, че Хлорохин Фосфат лекува коронавирус

Последните месеци коронавируса завляда целия свят, и паниката при хората е огромна. Но как и с какво можем да се предпазим от COVID-19?

Какво всъщност е COVID-19? Какво е SARS-CoV-2?

Новият коронавирус  вече е наречен тежък остър респираторен синдром коронавирус-2 (SARS-CoV-2), докато заболяването, свързано с него, се нарича COVID-19.

SARS-CoV-2, беше идентифициран в Китай в края на 2019 г. и представлява нов щам на коронавирус, който не е бил идентифициран по-рано при хора.

Група учени твърдят, че корона вируса може да бъде излекуван чрез Хлорохин Фосфат.

Пробив: Хлорохин фосфатът показва очевидна ефикасност при лечение на свързана с COVID-19 пневмония при клинични проучвания.

Вирусът на коронавирус 2019 (COVID-19) се разпространява бързо и учените се стремят да открият лекарства за ефикасното му лечение в Китай. Показано е, че хлорохин фосфатът, старо лекарство за лечение на малария, има очевидна ефикасност и приемлива безопасност срещу пневмония, свързана с COVID-19, в многоцентрови клинични изпитвания, проведени в Китай. Лекарството се препоръчва да бъде включено в следващата версия на Насоките за профилактика, диагностика и лечение на пневмония, причинена от COVID-19, издадена от Националната здравна комисия на Китайската народна република за лечение на инфекция COVID-19 в по-големи популации в бъдеще.

Ето и повече информация за Хлорофин Фосфат:

Хлорохин фосфат, е широко използвано лекарство против малария и автоимунно заболяване, което се използва повече от 70 години.

Лекарството е използвано при лечение на 285 пациенти с критично заболяване от COVID-19 в болница в Ухан и досега не са открити очевидни нежелани реакции.

В последната версия на ръководството за лечение, Хлорохин фосфат се препоръчва за пациенти с COVID-19 от 18 до 65. Количеството за пациенти над 50 кг е 500 mg на доза два пъти на ден в продължение на седем дни.

Ръководството също така отбелязва, че пациентите трябва да приемат по-малко от три антивирусни лекарства.

Ето и как можем да разграничим обикновения грип от COVID-19

 

 

Дезинфектанти антибактериални продукти за ръце и повърхности MyShield

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 2 =