Укрепнете косата си с масло от авокадо

Някои масла имат полза за поддържане на косата силна и мека. Маслото от авокадо например е с по-лека формула от останалите масла. Затова то може да се нанесе, без да утежнява косъма или да запушва порите. Маслото от авокадо има специфични ползи за косата поради състава си. В него се съдържат витамини, антиоксиданти, мононенаситени мазнини и олеинова киселина. Маслото е богато и на витамин D, който е от важно значение за генерирането на нови космени фоликули.

Маслото от авокадо е от полза за спиране на косопада. По принцип скалпът естествено произвежда масло, но неравномерният му баланс или факторите на околната среда, може да направят косата суха и много крехка. Щетите от външната среда като замърсяване, слънчева светлина, морска вода, хлор и вятър могат да изсушат косъма. В такъв случай на помощ идва маслото, което може да предпази от някои последици от външните фактори. Например при слънчеви бани или плуване, косата може да се покрие с тънък слой от маслото.

Според изследване маслото като авокадо, съдържащо наситени и мононенаситени мазнини, покрива космените фоликули и предотвратяват повредата на основата на косата. В резултат от боядисване, топлинна обработка и други видове третиране, косата получава множество щети като накъсване например. Маслото от авокадо е малко вероятно да премахне тежките увреждания на косата, но може да помогне за предотвратяване на по-нататъшно счупване, като я прави по-гъвкава и по-здрава. Именно това прави маслото от авокадо чудесен избор за лечение на повредена коса.

Благодарение на полезните си съставки, маслото от авокадо помага на косата да се запази здрава и силна. То хидратира скалпа и възпрепятства появата на сухота и люспи, което помага за ефективно намаляване на пърхота. Маслото може да се използва и като балсам за коса. Нанасянето му след измиване на косата с шампоан е полезно за сухата или повредена коса. За целта косата трябва да престои няколко минути с маслото, за да може да го абсорбира, след което е необходимо обилно изплакване.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − fifteen =