Успокойте раздразнената кожа с природни продукти

Независимо дали кожата ви е чувствителна, раздразнена или възпалена, естествените съставки могат да бъдат първи помощници. Те не само че успокояват кожата, но и могат да предотвратят нарушения по структурата ѝ.

Един от природните продукти е овесът. Той съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които намаляват сърбежа и зачервяванията. Може да се използва като ексфолиант и овлажнител, тъй като съдържа липиди и протеини, които имат омекотяващи и хидратиращи ефекти.

Овесът облекчава кожата, като е ефективен при заболявания като екзема, варицела и обрив на кърмачетата от пелените, дерматит, псориазис и гъбични инфекции. Той подпомага възстановяването на кожата чрез регулиране на възпалението.

Лайката е не само полезна за вътрешен прием, но и за външно приложение за здрава кожа. Тя е естествена билка, която може да се приложи локално за бързото отшумяване на зачервявания и раздразнения.

Лечебните ѝ свойства подпомагат за намаляване на възпаления като акне и дребни белези. Богата на антиоксиданти, тя е ефективна в борбата с дразнители, причинени от свободните радикали, които увреждат кожата и ускоряват процеса на стареене. Силно противовъзпалителна, антисептична и антибактериална, лайката притежава способността да дезинфекцира рани.

Друг природен продукт е суровото мляко, което е богато на витамин А, третиращ сухата кожа. Витамин D увеличава производството на колаген, като намалява фините линии и бръчки. Суровото мляко защитава кожата от свободни радикали и избледнява тъмните петна. Съдържа още селен, магнезий, биотин, протеин, калий и калций.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

То не само почиства кожата от излишни масла и мръсотии, запушващи порите, но съдържа млечна киселина, която отстранява бактериите, причиняващи акне. Може да използвате пълномаслено мляко при слънчеви изгаряния, защото съдържа мазнина, която успокоява кожата и я хидратира добре.

Сладкият корен съдържа активни мощни вещества, които имат противовъзпалителен характер и се използват за лечение на дерматит и псориазис. Идеално е и за хора с мазна кожа, тъй като този естествен продукт съдържа лилокалкон, който контролира съдържанието на масло в кожата. В резултат тя е почистена и освежена. Сладкият корен също може да облекчи дискомфорта и възпаленията, свързани със слънчево изгаряне.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =