Възможно ли е отслабването с варени яйца?

Освен примерни диети, продължаваме да ви даваме полезни съвети за извайване на тялото по здравословен начин. Днес ще обърнем внимание на това помагат ли варените яйца в намаляването на килограмите.

Яйцата присъстват в много диети и са предпочитани за закуска на много хора. И има защо. В едно твърдо сварено яйце има около 70 калории, което е съвсем приемливо за старта на деня. Според препоръките на консултанти по здравословно хранене, те не бива да са рохки, защото тогава съдържанието на калории се увеличава. Ако пък са пържени, още повече.

Консумацията на сварени яйца насърчава загубата на килограми най-вече заради протеина в тях. Известно е, че храни, които го имат в изобилие и са богати на фибри, придават ситост за по-дълго време.

Все пак имайте предвид, че закуска от твърдо сварени яйца може да ви помогне да отслабнете, само ако намалите общия прием на калории за деня.

Протеинът във варените яйца стимулира метаболизма. В едно има около 6 грама или около 12% от дневните нужди на организма. Ако режимът ви е с високо съдържание на протеини и ниско на въглехидрати, със сигурност ще може да отслабнете. Може и да наблегнете на по-малко мазнини и по-голямо количество протеини. Не забравяйте, че за по-добри резултати е нужно и движение!

Колкото и да са полезни варените яйца, не прекалявайте с консумацията им по Великден. На седмица трябва да ядете максимум до 5.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + one =