Включете се! Как да си върнем вкуса към живота

Живата енергия се задържа в областта на раменете и шията, мозъкът не я получава в необходимото количество (това ясно се вижда от замерванията на мозъчното поле). В резултат на това имаме отслабена концентрация, умора, депресия. Герхарт Егетсбергер, психологически треньор и преподавател по хипноза, разказва как да се съживим и да започнем отново.

Във всеки културен слой тя се нарича по различен начин. Бушмените от Южна Африка я наричат “ном” – духовна енергия. Китайските мъдреци са я нарекли “Чи” – жизнена енергия. В Индия тя е известна като “Кундалини” – творческа жизненоважна енергия. Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Кундалини йога, която обединява различни методи за събуждане и развитие на кундалини, принадлежи към най-старите учения на Индия. Тя учи как всеки човек да събужда енергията си чрез медитация и упражнения. Западната наука отдавна възприема тази идея скептично или напълно я отхвърля.

Кундалини, тази творческа, жизненоважна и сексуална енергия, не само може да бъде измерена, но всеки човек може активно да я управлява.

>>Най-добрият стимулант са Купидон хапчета за ерекция.  Те са изцяло на билкова основа, 100% натурални и напълно безвредни. Без странични ефекти. Върнете самочувствието си и се насладете на здрава, силна, и по-продължителна ерекция!<<<

 

                                          >>>  Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

 

Превключваеми енергийни нива на мозъка

Нашият мозък е подреден по такъв начин, че някои от неговите клетки се активират само когато се достигне определена полева мощ на мозъка, събуждайки определени способности. Това означава, че има енергийни нива на мозъка и има възможност за превключване от едно ниво на друго.

Активирането на определено енергийно ниво води до активирането на всички нива по-долу. Повечето енергия означава повишена мозъчна активност и следователно пробуждане на нови способности. При хората с незначителна мозъчна енергия, главният и средният мозък са свързаните части от мозъка, които се проявяват по-рано от другите в процеса на човешката еволюция. Тези хора са управлявани по принцип не по причина, а по подсъзнание, често са жертва на страхове и реагират автоматично на външни събития. Центровете, отговорни за по-високите духовни качества, са в мозъчната кора и в зависимост от местоположението им изискват голямо количество енергия за работа.

Природните дарове са най-широкоспектърните лекарства. Те сякаш симбиозират с човешкия организъм, пригаждат се към нашите трептения, към нашите клетки и съвсем безобидно и сигурно се справят с възникналите проблеми в нас.

Във връзка с това възниква въпросът: защо природата създава мозъка под формата на такъв сложен комплекс, възможностите на който ние използваме в съвсем малка степен? Известно е, че природата е много икономична и ненужните структури изключват. Много области на мозъка могат да работят, само ако им се даде повече енергия, отколкото съществува в нормалното състояние.

Кратките енергийни изблици не могат да активират постоянно пасивните мозъчни клетки. Например, енергията, която възниква от оргазъм, не е достатъчна, за да осигури дългосрочната активност на мозъчните структури, които не участват в работата, тъй като в този случай енергийната повишеност е много кратка и скоро тя се разсейва.

Създаване на нови структури

За по-голяма енергия, силата трябва да се коригира. Промените, които се случват в дадено лице, дори ако те се развиват бързо, не се възприемат в пълна степен. Атлетите обикновено са по-чувствителни към всякакви промени в тялото и душата, отколкото неспортуващите хора, но те не подозират за увеличаването на мозъчната си активност и следователно на способностите си. Това чувство идва постепенно.

Увеличаването на мозъчната енергия причинява промени в цялата нервна система. Тези промени се натрупват в продължение на дни и седмици, в някои случаи в рамките на два до три месеца, тъй като увеличаването на енергията има ефект само тогава, когато клетъчните структури, които са били латентни са активирани. Тогава ние се чувстване не само силни и енергични, но живеем по нов начин, разширяваме границите на възможното и придобиваме нови способности.

С нарастването на творческите възможности възниква холистичен възглед за нещата, усещането за сила и вътрешна хармония ни изпълват. Депресиите и страховете се оттеглят и дават път на чувство за сила и радост от живота. Създават се нови структури на мислене, така че в крайна сметка се развива ново чувство за самоусъвършенстване.

Блокиране на жизнената енергия

Нищо не предотвратява потока на жизнената енергия, както сковаността на мускулите. Стремежът на мускулите и нервното напрежение ни доминират през целия ни живот. Всеки външен импулс, всяка промяна в условията на живот, всяка емоция предизвиква напрежение в нашето тяло. Тези явление се проявяват в нашите мускули, контролирани от нервната система. По този начин мускулите, от една страна, са съзнателно контролирани от нашите мисли, а от друга страна, в специфична форма отразяват нашите вътрешни състояния. Те могат да се напрегнат и да се отпуснат, което често се случва инстнктивно, автоматично. Например, в случай на страх, мускулите на раменете и челото се стягат. Стресът винаги е придружен от значително мускулно напрежение. Дългосрочният стрес, продължителните страхове водят до хронично мускулно напрежение. Психичното напрежение винаги е придружено от мускулно напрежение. По вида на реакциите, хората се разделят на два основни вида.

Симпатикотоничният (тип А) има по-развито ляво полукълбо на мозъка, е склонен към анализ, при стрес и уплаха кръвното налягане се повишава и се увеличава кръвоснабдяването на мозъка. Тези хора са изложени на атаки на гняв, склонни са на изтощителна дейност, винаги с нещо са заети. Сърдечно-съдовата им система реагира рязко на проблемите и трудностите с циркулацията на енергията.

Измерванията показват, че този тип хора са в постоянно мускулно напрежение на цялото тяло. Те обикновено имат изразени проблеми в долната част на гърба, където най-често се появява отслабване на мускулите. Това често води до липса на сексуално желание, трудности при ерекция при мъжете, както и преждевременна еякулация.

Ако има причини да се смята, че сте от този тип, трябва да извършвате ежедневни упражнения, като облекчавате напрежението в лумбалната област. Консултирайте се по този въпрос с лекар, спортен треньор или йога инструктор.

Ваготоничен (тип В)е склонен към творчество, изкуство, в дейността на мозъка му доминира дясното полукълбо. При стрес и уплаха пулсът му се забавя. Кръвното налягане пада. Хората от този тип имат тесни бронхи, което води до проблеми с дишането, астма. Кръвоснабдяването на мозъка се влошава, което може да доведе до отслабена концентрация на внимание, а при по-голям стрес или страх е възможен припадък. Сексуалната функция, особено оргазъм, се възпрепятства. Този тип хора трябва постоянно да наблюдават състоянието на стомаха и червата.

Както показват измерванията, постоянното напрежение на мускулите на ръцете, краката, челото и носа е характерно за ваготоничния тип хора. Те инстнктивно заемат леко огъната позиция на тялото с висящи ръце, като главата е леко хлътнала в раменете. Често страдат от главоболие.

Живата енергия се задържа главно в областта на раменете и шията, мозъкът не я получава в необходимото количество (това ясно се вижда от измерванията на мозъчното поле). В резултат на това – трудности при ученето, отслабена концентрация на внимание, постоянна умора, депресия. За този тип хора е необходима и специална гимнастика, която улеснява свободното движение на жизненоважна енергия. Ако искате да се погрижите за по-добро енергийно обращение, консултирайте се със специалист.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − three =