За вчерашния ден-19 нови случая на коронавирус в България, 4 починали, 33 излекувани

За вчерашния ден са регистрирани 19 нови случая на коронавирус в България. В болница са настанени 9 души, останалите са на домашно лечение. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб на брифинг в Министерския съвет.

Така регистрираните заразени от началото на епидемията стават 2538, като 44% от тях вече са оздравели. Само вчера излекуваните са 33.

За изминалите 24 часа са направени 1220 PCR теста за коронавирус в България. Общо над 60 хиляди теста са направени от началото на епидемията.

„Те постоянно се увеличават, за щото сме в такъв етап на епидемията, в който броят на изследванията в никакъв случай не трябва да се намалява”, подчерта проф. Кантарджиев. Целта е да се откриват навреме малките клъстери на коронавируса.

Активните случаи – хората в болници и на пряко медицинско наблюдение, са 1271.

В Ямбол има нови 9 случая от вчера, от тях 4 са в болница, а общият брой на заразените в областта е 151.

Сред случаите на коронавирус, регистрирани вчера са дете на 14 години от Сливен и бременна жена. Проф. Тодор Кантарджиев увери, че няма никаква опасност за плода.

Има 259 заразени медици, за изминалото денонощие е регистриран нов случай на медицинска сестра в Сливен.

Мъж на 78 години е починал от ковид-19 в София, без придружаващи заболявания. Мъж на 78 г. в Сливен също е починал, както и мъж на 62 години в Стара Загора. Починала е и жена на 66 години от Пловдив. Така обшият брой на загиналите с коронавирус в България става 144.

„Малкото случаи в нашата страна се дължат на това, че народът разбра мерките, спазваше ги”, подчерта проф. Тодор Кантарджиев. Той се възмути от изказванията на негови колеги, които „се забавляват” пред медиите. „Искам да ви уверя, че нито аз, нито колегите от щаба се забавляваме с епидемията”.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − ten =