Задържаха група за разпространение на наркотици в Бургас

Организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици е задържана при спецоперация в област Бургас, съобщиха от прокуратурата.

Акцията е организирана и проведена съвместно от Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Организираната престъпна група е с “24 часа” съобщи, че операцията е насочена срещу банда, ръководена от Димитър Желязков-Митьо Очите. Изданието цитира информация от източници в МВР, че са задържани около 15 души от обкръжението на несебърския бос. Самият Желязков обаче не е арестуван, предполага се, че е в чужбина.

В момента в Бургас и областта се провеждат действия по разследването. Масирано присъствие на униформени има по пътя за Созопол и за Сарафово, образували са се задръствания и колони от автомобили.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място е заместник главният прокурор Иван Гешев за оказване на методическа помощ и координация.

Димитър Желязков оцеля преди две години след стрелба в заведението 4Yоu, като обвинени за това бяха хора на врага му Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Паралелно с това тече проверка по разпореждане на главния секретар на МВР за извършване наескорти на луксозни автомобили.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 12 =