Загуба на сутрешна ерекция – проблем ли е?

Трябва ли загубата на сутрешната ерекция да се разглежда като симптом на еректилна дисфункция, нисък тестостерон или друг проблем от сексуално естество?

В основата на сутрешната ерекция стоят разнообразни фактори и загубата ѝ може да е сигнал както за сексуални, така и за друг тип здравословни проблеми. В повечето случаи обаче причините са странични, не са сериозни и лесно може да се елиминират.

Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Макар и в различна степен, нервната ни система е постоянно активна, дори когато спим. Именно нервни импулси, изпращани от мозъка нощем, може да провокират отпускане на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, включително в зоната на гениталиите, и да доведат до получаване на ерекция.

>>>>Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

Възможните причини за загуба на сутрешната ерекция включват:

  • Проблеми със съня
  • Неврологични нарушения
  • Хормонални проблеми (нисък тестостерон)
  • Еректилни дисфункции

В повечето случаи, особено при млади мъже, тези състояния се появяват като последствие от други подлежащи фактори, които са лесно преодолими:

  • Хронично недоспиване
  • Злоупотреби с алкохола или тютюнопушенето
  • Прием на опредлени медикаменти (антидепресанти, лекарства за лечение на високо кръвно налягане или проблеми с простатата и др.

Тези фактори може да доведат до дългосрочни проблеми не само със сутрешната ерекция. Ако не се елиминират своевременно, те може да провокират и по-сериозни сексуални дисфункции при мъжа. Така, макар да не оказва директно влияние на мъжките сексуални способности, загубата на сутрешната ерекция трябва да насочва към мерки за подобряване начина на живот и придържане към по-здравословни навици.

Никога не е излишна и консултация с уролог за получаване на максимално ефективни насоки за преодоляване на еректилните смущения.

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + 5 =