Запалиха полицаи в Чили

Протестите в Чили, които започнаха преди две седмици заради повишаване на цената на билета за метрото, често прерастват в насилствени демонстрации заради неравенството в една от най-богатите страни в Латинска Америка, пише Ройтерс.

Фотографите на Ройтерс, които отразяват протестите, заснемат как полицията използва сълзотворен газ и водно оръжие срещу протестиращите, а те хвърлят коктейли Молотов в тяхна посока.

Две полицейски служителки са обгърнати от пламъци. Техните колеги използват пожарогасители и ръцете си, за да ги изгасят. Двете жени са в тежко състояние в болница.

Министърът на вътрешните работи на Чили посети жените в болницата в понеделник вечерта и осъди нападението като “насилие, което няма нищо общо с законните искания на гражданите“.

Според един от фотографите на Ройтерс действията на протестиращите са предизвикали незабавна реакция от страна на полицията, която е започнала да използва много газови и гумени куршуми.

Двете жени са сред 800-те полицаи, ранени при демонстрациите през последните две седмици, заедно с 1650-те протестиращи, които са хоспитализирани, по данни на правозащитни групи.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 4 =