Запечатаха пристанище във Варна: Дългогодишна измама

Спряха достъпа до едно от пристанищата за лодки във Варна. То е запечатано от областната управа, тъй като имотът е държавна собственост.

Потърпевшите собственици на лодки твърдят, че цели 40 години преди това са имали право на безвъзмездно ползване, съобщава NOVA.

На пристанището има около 30 лодки – всички собственост на членове на туристическото дружество „Хан Аспарух”. То организира безплатни обучения по корабоплаване за ученици и разходки по вода.

„За имота се плащат данъци и такси от страна на туристическото дружество и, влизайки във владение още през 80-те години на миналия век, то упражнява дейност в полза на обществото”, твърди адвокат Костадин Киряков.

Според областния управител на Варна обаче става дума за дългогодишна измама. Дружеството, получило право да стопанисва имота е различно.

„В момента имаме новорегистрирано дружество със същото име, което не е правоприемник на старото дружество, т.е. те нямат никакви правомощия и права върху този парцел – той е държавен и не е отреден за лодкостоянка”, подчерта Стоян Пасев, областен управител на Варна.

Собствениците на лодки са решени да се борят до край за пристанището и вече са подали жалба до Върховния административен съд.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − five =