Започват доставки на хлорохин за цялата страна

Фирмата “Бул Био” има възможност за дистрибуция и лекарството хлорохин още днес ще бъде разнесено из цялата страна. Всички лекарства са в норма, продуктът е осигурен за употреба в страната. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести.

Днес в центъра на място пристигнаха премиерът Бойко Борисов, ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на “Пирогов” – проф. Асен Балтов.

За София доставките започват още днес. Борисов подчерта, че още днес трябва да се транспортират в цялата страна.

От своя страна Мутафчийски каза, че успехът е безспорен. Не се вижда ясен хоризонт на приключване на епидемията и пандемията. Това ни дава възможност за справяне с проблема, както и защитните облекла, каза още той.

Ген. Мутафчийски припомни, че още в първите дни на епидемията дружеството на инфекционистите е разработило протоколи и там е даден точен опис за използване на лекарството – колко от този препарат се третира, как да се манипулират хората. Съвсем ясно е разписано как да се използва медикамента. Има опис и може да се смята, че използването му е безопасно, посочи началникът на ВМА.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + 4 =