Защо е по-полезно физическото натоварване от диетите?

Физическото натоварване е много по-ефикасно за тялото отколкото диетите за отслабване. Това показва проучване на учените от университета в Колорадо.

Екипът от учени сравняват ефекта от диетите и физическата активност в борбата с излишните килограми. Те изследвали колко калории са изразходвали хора, които са отслабнали успешно и продължават да поддържат едни и същи килограми. Те анализират и данните на хора, чийто тегло е нормално, както и на такива с излишно.
По време на някакво физическо натоварване човек поглъща почти същото количество калории, както и при затлъстяване, но разликата е, че при първия случай ги изразходва по-бързо. Така избягва ново затлъстяване.

Затлъстяването е главната причина за рязкото увеличаване на раковите заболявания сред младите хора в САЩ. Между 1995 г. и 2015 г. злокачествените тумори, за които излишното тегло е рисков фактор, са започнали да се появяват по-често сред жените и мъжете под 50-годишна възраст, сочи по-ранно проучване.

Физическото натоварване е полезно за тялото, защото:

– укрепва имунната система;

– стимулира сърдечната дейност;

– заяква костите;

– облекчава болките в гърба и кръста;

– подобрява настроението.

Ако се нуждаете от повече движение и искате да свалите излишните килограми, първо опитайте да промените някои вредни навици, след това прибягвайте до диети.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + 12 =