Затвориха АМ “Тракия” заради пожар и мъгла

Затвориха магистрала Тракия в двете посоки между Ихтиман и Церово, предаде NOVA. Няколко часа по-късно едното платно бе пуснато.

Причината е, че в района заради пожар на сметище има намалена видимост при 46 километър и са станали катастрофи. Според информацията на АПИ задимяване и ниска мъгла в района край Ихтиман силно затруднява движението по АМ „Тракия“.

В затворения участък между 35-и и 69-и километър са станали няколко катастрофи. По информация на МВР петима души са пострадали при верижна катастрофа, трима са в болница.

В 04:56 ч. е получен сигнал за верижната катастрофа. Инцидентът е станал между 3 камиона, 1 тир и 3 леки автомобила. Изпратени са 7 линейки. Пострадалите са 5 души, като 3 от тях са откарани в болница за допълнителен преглед – жена с кървяща ръка и охлузвания, мъж със съмнения за черепно-мозъчна травма и мъж с високо кръвно.

В болница “Св. Анна” са откарани двама души, това са жена (Р.В. на 40 г.) и мъж (Н.К. на 30 г.), съобщиха от здравното заведение.

И двамата са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена. Един от пострадалите е в друго столично здравно заведение с черепномозъчна травма.

Много тежка атмосферна обстановка. Надявам се, че до час ще нормализираме движението по магистралата”, съобщи директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов на брифинг, който се проведе на разклона за с. Лозен.

Сметището още дими и видимостта е затруднена. Горенето се дължи на процеси на гниене и в резултат на самозапалване. То не е работещо. Кметът на Ихтиман Калоян Илиев каза, че още вчера е задейства план за пожари и че сметището е било потушено още вчера. Има доста хора, които събират отпадъци и може и те да са причинили пожара, добави той.

 Отклоняването на движението предизвика задръстване. На мястото има патрулни автомобили, които следят обстановката на пътя. От Агенция пътна инфраструктура информираха, че шофьорите, които пътуват към Пловдив трябва да използват подбалканския път. Тези, които са тръгнали към София трябва да минат през Септември.

Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен – Равно поле, Мосачево – Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище – до пътен възел “Гелеменово” и АМ “Тракия”.

Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ „Тракия“ – път III-8402 Церово – Злокучене – Септември – път I-8 Септември – Ихтиман.

Причината за реорганизацията на движението е намалената видимост в района, предизвикана от пушек от сметището край Ихтиман, както и верижната катастрофа, за която съобщи МВР по-рано.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − 2 =