Семена от босилек – супер храна
май21

Семена от босилек – супер храна

  Чували ли сте, че семената от босилек могат да се ядат и всъщност са много полезни за здравето? Макар у нас да са малко познати, семената от босилек от векове се използват в китайската медицина и Аюрведа. Научете повече за ползите за здравето на семената от босилек, както и как да ги включите в менюто си. 1. Богати на фибри В 1 с.л. семена от босилек се съдържат 25% от нужното количество фибри на ден. Благодарение на високото...

Прочети Още
Баластните вещества свалят килограми
май13

Баластните вещества свалят килограми

Диетите не са любими на никого, така че е хубаво да знаете колко много неща може да хапвате, дори когато искате да отслабнете. Някои храни даже ще ви помогнат да намалите обиколката на талията си и ще ви държат сити. Сред тях са баластните вещества, чието име е малко заблуждаващо. Основният им плюс е, че те са бедни на калории, но много засищащи и стимулират обмяната на веществата. Баластните вещества придават обем на храната, за да...

Прочети Още
Най-добрият Лигандрол на пазара е ГОЛД САРМС
апр.18

Най-добрият Лигандрол на пазара е ГОЛД САРМС

Най-добрият Лигандрол на пазара е на GOLD SARMS. Те са лидери в производството на Сармс вещества. Продуктите на GOLD SARMS са изработени в американски лаборатории според международните стандарти за качество. Избирайки продукти на GOLD SARMS, вие избирате възможно най-доброто. Лигандрол е най-ефективният селективен андрогенен рецепторен модулатор САРМ за бързо покачване на мускулна маса. Ligandrol известен също като LGD4033 се използва...

Прочети Още
3 причини да ви се гади след хранене
дек.04

3 причини да ви се гади след хранене

Гаденето и дискомфортът в стомаха са сред най-неприятните здравословни проблеми със силно отражение върху начина на живот. Причините за появата им са различни, като много често подлежащ фактор са нарушенията във функциите на храносмилателната система. Те са причина гаденето да се появява скоро след хранене и да е особено отчетливо след прием на определени видове храни. За облекчаване и превенция на гаденето след ядене може да се...

Прочети Още
5 активни упражнения за рздвижване на ставите след сън
сеп.17

5 активни упражнения за рздвижване на ставите след сън

Схващането на ставите, което се получава след продължителна почивка (нощният сън) е характерен симптом на ревматоиден артрит. Сковаността на ставите може да бъде симптом на сериозно заболяване псориатичен артрит спондилит болест на Бехтерев остеоартрит коксартроза фибромиалгия адхезивен капсулит Ако сутрин, след ставане, имате нужда иот 30 минути до един час за да се раздвижите, ние ви предлагаме 5 упражнения, които ще ви помогнат да...

Прочети Още
5 разпространени мита за фитнеса
авг.16

5 разпространени мита за фитнеса

Когато става дума за упражнения, има много препоръки и забрани и понякога се оказва напълно невъзможно да решите кой съвет да последвате и кой да игнорирате. Често съветите, които ще чуете от един човек, може да противоречат на тези, които ще чуете от друг, и това може да се окаже доста обезкуражаващо. Затова ще ви представим някои от най-разпространените митове, свързани с тренировките. Мит 1: Сутринта е най-доброто време за...

Прочети Още
Спанак: всичко най-хубаво наведнъж!
авг.08

Спанак: всичко най-хубаво наведнъж!

Французите наричат спанака “вълшебна метла”. Той активира панкреаса и стимулира червата. Родината на този зеленчук е Персия. Известно е, че е култивиран много преди нашата ера. През 11-ти век Ибн Сина пише за лечебните свойства на спанака, наричайки растението “кралят на зеленчуците”. През 13-ти век спанакът е пренесен в Испания от арабските завоеватели, а през 16-ти век вече се отглеждат няколко разновидности...

Прочети Още
Храни за покачване на мускулна маса
юли01

Храни за покачване на мускулна маса

Списъкът който ще ви представим, включва следните храни: яйца, бадеми, сьомга, кисело мляко, говеждо, зехтин, вода и кафе. С приемането на всяка една от тях храни, ще имате повече сила и ще можете да направите огромни мускули. Перфектният протеин – Яйца Протеинът в яйцата има най-висока биологична стойност от всеки друг източник. На човек му е нужен много по-малко протеин, усвоен от белтъка на яйцето, отколкото, когато приема от...

Прочети Още
Червен касис: ползи, съхранение и противопоказания
юни15

Червен касис: ползи, съхранение и противопоказания

Касисът е известен със своите ползи още от древни времена. Съдържа органични киселини, захари, набор от витамини, антиоксиданти, фибри, пектини, минерални елементи, каротин. Благодарение на този състав, плодовете, сокът и листата на растението са намерили приложение в народната медицина. Червеният касис подобрява функциите на червата, има антипиретични свойства, възвръща апетита, помага при предотвратяването на атеросклероза, използва...

Прочети Още
Ранните зеленчуци – витамини или нитрати?
май05

Ранните зеленчуци – витамини или нитрати?

Изтощени от липсата на слънце и монотонността на зимното меню, очакваме с нетърпение да се появят ранните зеленчуци по рафтовете на магазина и по пазарите. Но лекарите предупреждават: използвайте ги внимателно! Много скоро по нашите магазини и пазари ще има изобилие от всички ранни зеленчуци, отглеждани в местни оранжерии или внесени от чужбина. Лекарите обаче не препоръчват да атакувате “първите витамини”. Не е тайна, че...

Прочети Още
Кои храни и напитки ни карат да огладняваме повече
апр.27

Кои храни и напитки ни карат да огладняваме повече

Храните се, но скоро след това отново сте гладни – колко нечестно! За да се предпазите от скорошното огладняване след хранене, вижте заради кои 6 храни и напитки огладнявате повече. Най-често човек посяга към дадена храна или пък напитка, за да укроти глада си. Технически всяка храна, дори и така нареченият джънк фууд, може да ви засити поне за известно време. Колко точно сити ще бъдете и колко време ще продължи това чувство варира в...

Прочети Още
Какви ползи за здравето ни дава горчицата
апр.26

Какви ползи за здравето ни дава горчицата

Подвеждайки се по факта, че горчицата най-често се ползва за подправяне на бургери, дюнери и други бързи и нездравословни храни, сме склонни да гледаме на самата нея също като на продукт без полезни качества и дори с негативни такива. А истината е, че горчицата освен универсален кулинарен сос е и много полезен хранителен продукт. Горчицата се приготвя от смляно синапено семе, към което се прибавят вода, оцет, сол и растителна мазнина....

Прочети Още