Знаете ли как най-правилно да измерите кръвното си налягане ?

Правила за измерване на кръвното налягане

В наши дни много хора страдат от високо кръвно налягане, като то вече е проблем не само на възрастните, но и на младите.

Честото главоболие, слабост и замайване са само част от симптомите, които показват скок на кръвното налягане. Апаратът за кръвно може да се намери почти във всяко семейство, защото този проблем не може да бъде пренебрегнат, особено при възрастните и бременните жени.

Но възможността да използвате апарата и да разберете какво означава резултатът не е гаранция, че ще получите правилните данни. Дори и лекар, можете да получи изкривен резултат, защото има правила за измерване на налягането, които не са свързани с качеството на устройството. 90% от хората не ги вземат предвид.

Вижте как да измервате правилно кръвното си налягане:

Апаратът за кръвно може да показва грешни данни, тъй като повечето хора злоупотребяват и не вземат под внимание някои правила за подготовката на този процес.

За да не грешите, при измерване на налягането с електронен или механичен апарат, обърнете внимание на следните правила:

Най-малко 30 минути преди измерването на кръвното налягане трябва да се въздържате от пушене и пиене на кофеинови напитки (кафе, кола, чай). Преди да измервате кръвното налягане, трябва да почивате най-малко 5 минути. Пикочният мехур трябва да се изпразни преди измерване на кръвното налягане.

Измерванията не се извършват в рамките на 2 часа след взимане на лекарства. Второ измерване на налягането може да се направи поне една минута след първото.

Ръката по време на процедурата, трябва да е поставена така, че лакътят с нанесения маншет да е на нивото на сърцето. Долният край на маншета трябва да е 2-3 см над лакътя. Необходимо е да седите, облегнати на стола.

Не говорете по време на измерването. Краката не трябва да са кръстосани по време на измерването и винаги трябва да са на пода.

>> Поддържайте психическото си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Също така вземете под внимание факта, че механичният апарат е много чувствителен към шума в помещенията. Следователно, често стойностите на налягането, измерени в аптеката, се различават от действителните данни.

Неспазването на тези условия може да доведе до завишаване на кръвното налягане: след приемането на кафе — 11/5 mm Hg, алкохол — 8/8 mm Hg, пушене — 6/5 mm Hg, с пълен пикочен мехур — 15/10 mm Hg, при липса на облегалка за гърба — с 6-10 mm Hg, при липса на правилна позиция за ръката — със 7/11 mm Hg.

За тези, които нямат умения за използване на обикновен апарат за кръвно и не искат да се занимавам с него, има електронни автоматични устройства за лакътя, китката или пръстите на ръцете. Но се твърди, че нямат толкова точни данни, колкото механичните им аналози.

Никога не игнорирайте високото кръвно!

Хората, които не придават значение на този проблем, са 7 пъти по-склонни да развият нарушения в церебрална циркулация, 4 пъти по-вероятно да получат исхемична болест на сърцето и 2 пъти по-вероятно да имат разширени вени.

Автор: Jaklin

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × four =